Cap-vert lounge-la-roche-en-ardennes omgeving-ardennen woonkamer-cap-vert slaapkamer-la-roche badkamer-la-roche terras-met-houtkachel grote-woonkamer-openslaande-deuren grote-tuin-2600m

Omgeving Cap Vert

La Roche-en-Ardenne is de hoofdstad van de Coeur de l’Ardenne, het centraal gelegen ‘Hart’ van de Ardennen. Het wordt ook wel, en met recht, de ‘Parel van de Ardennen’ genoemd. La Roche is uitermate populair bij motorrijders, wielrenners en wandelaars. De stad heeft namelijk van alles te bieden! In de omgeving kunnen schitterende tochten met de auto, motor of fiets worden gemaakt en wandelaars zullen in de omringende heuvels flinke uitdagingen zien.

La Roche wordt gekarakteriseerd door het grote feodale kasteel. U kunt het kasteel bezichtigen en vanaf de hoge kasteeltoren heeft u een schitterend uitzicht op La Roche en de rivier de Ourthe. Iedere zomeravond is er een voorstelling waarin een spook (genaamd Berthe) met een bel op het middeleeuwse kasteel verschijnt, een lokale legende.
De plaats trekt in het seizoen veel toeristen, er zijn veel mogelijkheden voor actieve sporten zoals mountainbiken en parasailen.

Sport en plezier

In de omgeving van Cap Vert heeft u diverse sportmogelijkheden. U kunt veel wandelen in de buurt. In de directe omgeving van Maboge zijn er 440 km bewegwijzerde wandelpaden , waaronder de prachtige GR57.
Op 3 km van Maboge ligt Le Chesle (Berismenil) , een vesting van Keltische oorsprong. Een schitterende wandelroute leidt naar deze site die tussen de VIIIe en de Vde eeuw voor Christus werd bewoond.
Eveneens in Berismenil bevindt zich het panoramapunt Les Crestelles van waaruit u een prachtig zicht hebt op Maboge. Dit is ook een vertrekpunt voor deltavliegen en parapente bij zuid-westenwind. Hoogteverschil van 180 meter. meer info op www.larochailles.be In het centrum van Nadrin bevindt zich het VVV-kantoor van het gebied van de Boven-Ourthe. Dit is het vertrekpunt van in totaal 120 km aan bewegwijzerde wandelroutes.
In Maboge kan u inschepen voor een afvaart van de Ourthe per kajak naar La Roche (10 km, duurtijd afvaart tussen de 2 en 4 uur). U kan ook te water gaan in Nisramont zodat u bij aankomst in La Roche, na 4 tot 6 uur kajakken, 25 km hebt afgelegd.
Fietsen en mountainbiken kan natuurlijk ook in deze prachtige omgeving, via deze link vind u diverse fietsroutes.

Bezienswaardigheden

Op deze algemene site kunt al veel informatie vinden.
Eén van de bekendste uitstapjes bij La Roche is de chocolade fabriek, en in la Chouffe bezoekt u een bierbrouwfabriek.
5 km uit Maboge ligt Nisramont waar de stuwdam en stuwmeer van Nisramont bezocht kan worden, gekoppeld aan een wandeling rond het meer dat 47 ha groot is. Dit bouwwerk op de Ourthe is tegelijk waterkrachtcentrale en een zuiveringsstation. Elke dag voorziet de dam de helft van de provincie Luxemburg van water, a rato van 15.000 m³ water per dag. Bij de ingang van de dam is het audiovisueel bezoekerscentrum gratis te bezoeken. De wandeling rond het meer bedraagt 14 km, is heel mooi maar niet de gemakkelijkste (duurtijd +/- 6 u).
In La Roche-en-Ardenne ligt het feodale kasteel dat dateert van de 9e eeuw. zie ook www.chateaudelaroche.be
De Slag om de Ardennen tijdens WO II wordt herdacht in het museum de La Bataille des Ardennes. meer info op www.batarden.be

Twee kilometer buiten La Roche kunt u een dierenpark ("Parc a Gibier" ) annex speeltuin en taverne bezoeken. Aan de kerk van La Roche kan u bij mooi weer het toeristentreintje nemen voor een ritje door de stad om vervolgens de helling op te rijden naar het wildpark en het arboretum.
Musee de la Meunerie (het molenaarsmuseum) ,op 800 m van het centrum, is een in zijn oorspronkelijke staat bewaarde watermolen uit de 19e eeuw. Open tijdens de weekends en de schoolvakanties.

Iets verder weg.....

Een leuk uitstapje van La Roche is het stadje Durbuy.
Ook daar kan weer naar hartelust gewandeld worden. Er zijn daar rondleidingen door de stad , en een begeleide wandeling in Grandhan (voormalige deelgemeente van Durbuy), of een wandeling om het kasteel van Villers-Ste-Gertrude.
Alle toerischtische zijn aanwezig zoals een treintje een huifkarrenrit en rommelmarkten.
Ook de plaatsen Malmedy en Spa zijn een bezoekje waard. Spa is stad van het bekende bronwater, er zijn dan ook veel activiteiten rondom dit onderwerp, zoals musea e.d.
Als laatste zijn er de bekende grotten van Remouchampsen de grotten van Han